Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Alface Crespa SVR 2005

Alface Crespa SVR 2005

O principal

Informações sobre cultivo

Variedade: Crespa SVR 2005
Região: Leste de Rondônia
Município: Ji-Paraná
Área da propriedade: 1 ha
Área tratada: 0,01 ha 
Tecnologia: Hidroponia
Produtividade média na região: 30 ton/ha
Safra: 2019

Análise da situação

  • Problemas relatados:
Pouco desenvolvimento radicular e alta taxa de descarte.
  • Padrão da adubação encontrada:
Alta quantidade de fertilizantes na solução nutritiva, resultando em uma condutividade elétrica (E.C.) alta, porém desbalanceada sem entregar a quantidade ideal de nutrientes; Fertilizantes com presença de Cloro.

Nossos objetivos

  • Aumentar a produtividade da cultura através de solução nutritiva completa, com relação N:K mais equilibrada e menor condutividade elétrica (E.C);
  • Utilizar fontes nutricionais sinérgicas entre si e com menor índice salino;
  • Reduzir o descarte por despadronização comercial. 

Conheça a linha VITAS BRASIL para o cultivo de alface

Comparativo nutricional

– Fornecimento adequado de nutrientes às necessidades da cultura;
– Aporte de micronutrientes de forma mais eficiente por se tratar de elementos quelatizados;
Ajuste da relação N:K, melhorando o equilíbrio entre os cátions;
Aumento do aporte de Fósforo (+ 19%), elemento essencial para a manutenção da área foliar e desenvolvimento radicular das plantas;
Eliminação do Cloro da solução nutritiva. O Cloro contribui com o aumento da E.C. e concorre com a absorção de Nitrato e Sulfato;
– Uso de fontes mais solúveis e com índice salino mais baixo, facilitando o controle da E.C.;
Redução de 32% na quantidade de fertilizantes aplicados (660 Kg/ha).

Expectativa mínima de produção

A expectativa mínima de produção deste trabalho, ou seja, o quanto o produtor precisará produzir a mais para cobrir o investimento, foi de -10,65%, sendo, portanto, um investimento menor do que o manejo convencional.